Anlayışsız davranılsa bile, anlayışla cevap verin.
Lao-Tsu, Tao Teb King

 

  • Anasayfa
  • Haberler
  • Makaleler
  • Programlar
  • Kitap Tavsiyeleri
  • Iletişim
Lütfen Bekleyin...

 HABERLER
 Google CEO’su ‘ilk konuşmasını’ yaptı

 Google'ın CEO'su Larry Page kanser mi?

 Mark Zuckerberg'e Ödül Koydular

 İntihar Eden Virüs

 Türkiye’den nasıl Facebook hissesi alınır ?

 Facebook hisseleri borsada

 Jobs'un Hayatı Sorkin'e Emanet

 132 yıllık Kodak iflas etti

 Bilişim İnsanı

 Steve Jobs Hayatını Kaybetti

 Herkes Hacker Olamaz!

 132 yıl önce böyleydi!

 Google++'a Dikkat!

 Tarihe geçen 10 saldırı!

 Google Motorola'yı Neden Satın Aldı?

 iPhone’dan üç baskı e-kitap sattı Jobs’un hayatını kaptı

 İnternet Explorer Kullanıcıları Daha Düşük IQ'ya Sahip

 Web 20 yaşında!

 Bu kuşun değeri 7 milyar dolar

 Google’ın değeri, 200 Milyar Dolar’a Yaklaştı…

 Facebook’un Değeri 100 Milyar Dolara Yaklaşıyor

 Ya Filtreleri İstemezsek...

 Bu video 23 gün sürüyor!

 "Apple bitecek!"

 Öldüren oyun!

 Google Voice Türkiye'yi Es Geçti

 IE10 yenilendi, deneyin!

 ‘Çok konuşturup’ kazandı pazar payı yüzde 20’yi aştı

 Bill Gates'in tuvaletleri!

 Dev sitenin müthiş 5 yılı!

 165 yılda 1 yaşını doldurdu!

 2016 Yılının İşlemcileri

 Google+ Kullanıcıları Dikkat

 İşte LimeWire’ye Kesilen Rekor Ceza

 İE ye Dışarıdan Eklenti

 Teknoloji Dünyasının En Kötü Tahminleri

 Google Plus Nedir? Nasıl Kullanılır?

 Ay'daki su Dünya'daki kadar

 Facebook'un Yepyeni Özelliği

 Microsoft'u Karıştıran Genç Hacker

 Artık Herkes İstediği Alan Adına Kavuşabilecek

 En Çok Tercih Edilen Anti-Virüs Yazılımı

 

Google Plus Nedir? Nasıl Kullanılır?


19.07.2011 19:14:28SERCAN ZEYBEK


Son günlerde her yerde Google Plus adını duyuyorsanız ancak bu hizmetin ne olduğunu bilmiyorsanız doğru yerdesiniz demektir. İşte Google Plus nedir? Nasıl kullanılır? sorularına cevap veren yazımız. Son günlerde internet dünyası ikiye ayrıldı. Bir yanda, Google Plus'ın ne olduğunu bilinen ve kullanan insanlar var öteki yanda ise bu ismi duymuş ama içeriğinden haberi olmayan başka kişiler bulunuyor.

Bu iki grubun hangisine ait olursanız olun Google Plus'ın tam olarak sunduklarını bilmiyor olabilirsiniz. Hazırladığımız rehberle Google Plus'ın özelliklerini ve kullanımını kısaca anlatacağız.

 

İşte Google Plus'un size sundukları.

Google Plus Nedir?

Facebook karşısında istediği başarıyı yakalamayan Google, geçtiğimiz yıl içerisinde Buzz adlı bir sosyal ağ geliştirerek sektörde yer almaya çalıştı. Ancak Buzz'ın kullanışsızlığı projenin en fazla 6-7 ay dayanmasına neden oldu.


Google Plus ise Buzz'ın başarısızlığını zafere dönüştürmek için geliştirilen bir proje. Facebook'un biraz daha beyazlısı demeden önce Plus'un farklılıklarından bahsetmekte fayda var.

 

Plus, Google'ın sunduğu tüm hizmetlerin birleşimiyle oluşan bir sosyal ağ. Yani e-postalarınıza bakıp, Gtalk'tan konuşup bir de üstüne Google Maps sayesinde bulunduğunuz konumu insanlara sunabiliyorsunuz.

Arama motorunun sunduğu içerikleri, resimleri ve siteleri beğenip bunu arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz. Bu sosyal ağın en büyük artısı ise 10 kişiye kadar çoklu sohbet özelliğinin olması. Yani şirketler artık tele konferanslarını Plus üzerinden yapabilecek.

Google Plus'a Nasıl Üye Olabilirsiniz?


Google Plus şu anda davetiye sistemiyle çalışıyor. Facebook'un aksine sadece Gmail hesabınızla üye olabileceğiniz bu sistem için gerekli olan davetiyeleri forumumuzdan talep edebilirsiniz.

Eğer Gmail adresinize davetiye geldiyse karşınıza gelen linke tıklayın ve Plus üyeliğiniz başlasın. Bazen sistem aşırı yoğunluktan dolayı abonelerin üyeliğini kabul etmiyor.

 

Profil Ayarlarını Yapmak

Üyelik işlemleriniz bittiği zaman daha hiç kullanılmamış Google + profilinizle karşılaşacaksınız. İlk önce ekranın sol üst köşesinde bulunan fotoğraf kısmına tıklayın.


Buradan karşınıza gelen ekranda ise profili düzenle kısmını seçin. Karşınıza gelen ekranda yine sol üste bulunan fotoğraf değiştir sayfasından kendinize yeni bir fotoğraf yükleyebilirisiniz.


Ekranın ortasında bulunan kısımlarda ise bomboş profilinizi gerçek bir sosyal ağ sayfasına dönüştürecek bilgileri vermeniz gerekiyor.

 

Örneğin aynı Twitter'da olduğu gibi bu kısımda kendinizle ilgili ufak bir yazı hazırlayabiliyorsunuz. Facebook'ta bulunmayan bu özellik Plus'ın ufak ama ilginç bir detayı olmuş.


Bağlantılar sekmesinde ise bol bol gezdiğiniz ya da sahibi olduğunuz sayfaları ekleyebiliyorsunuz. Aşağıda indikçe, meslek ve eğitim durumu gibi rutinler dışında ilginç bir alan dikkat çekiyor.


Buradan Google Maps üzerinden yaşadığınız yeri en detaylı şekilde işaretlemeniz mümkün. Tabii bu güvenlik konusunda sıkıntı da yaratabilir.

 

Arkadaş Eklemek

Bir sosyal ağ kesinlikle arkadaşlar olmadan çekilmez hal alacaktır. Bu yüzden ana sayfanın sağ tarafında bulunan öneriler kısmına tıklayın.


Burada daha önce e-posta yolluyla konuştuğunuz insanların listesine ulaşacaksınız. Bu liste Google Plus hesabı olanlar ya da olmayanlar diye ikiye ayrılmış. Eğer Plus hesapları yoksa onları bu sosyal ağa davet edebiliyorsunuz.

 

Seçtiğiniz kişileri aşağıda bulunan temel çevre (circle)'lardan birine koyabiliyorsunuz. Böylece sistem onları kümeleştirip size daha iyi hizmet veriyor.

Grupların daha gelişmiş hali olan bu kısmı kullanıp arkadaşlarınızı paylaştırabiliyorsunuz.

 

Sohbet Ayarları

G-Talk hesabınızı Google Plus üzerinden kullanmanız mümkün. Bunun için özel bir işlem yapmanıza gerek yok. Ancak arkadaşlarınızdan hangilerinin sizinle konuşabileceğinize siz karar veriyorsunuz.

Ekranın sol kısmında bulunan sohbet seçeneğine tıklayın. İlk sefer bu işlemi yapıyorsanız size hangi çevrelerin sizinle sohbet edebileceğini soran bir ekranla karşılaşacaksınız.

 

Paylaş Menüsü


Google Plus'ın en büyük özelliği kullanıcılara tek bir menü üzerinden istediği paylaşımı yapma şansı sunması. Yani tek tek farklı duvarlar ya da uygulamalar dolaşmak yerine tek bir yerden istediğiniz paylaşımı yapıyorsunuz.

Ekranın sağ üst kısmında bulunan paylaşım menüsünü kullanarak, fotoğraf, video, konum ya da kişisel ileti paylaşmak mümkün.

Kaynak: SDN - ShiftDelete.Net

 

 


 

En Beğendiğim Filmler

< >


Copyright © 2011 Tüm Haklari Saklidir - Bniy blog v1.1